Oppskriften er:
4 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
2,5 dl bakefett, eller romtemperert smør
2,5 dl tettpakket brunt sukker
1 dl farin
1 ts vaniljeessens, eller kornene fra en vaniljestang
2 egg
5 dl havregryn
300 gram mørk sjokolade, i små biter
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør bakebrett med smør eller bakefett, eller dekk dem med bakepapir.
Bland mel, salt og bakepulver. Bland bakefett eller smør, brunt og lyst sukker og vanilje i en stor bolle til du har en jevn og kremet blanding. Pisk inn eggene til du har en blanding som skal være temmelig lett, luftig og lys. (Den blir ikke så lett og luftig som Hillary sier.) Pisk inn melblandingen og havregryn, litt etter litt. Rør inn sjokoladebiter. Ha små mengder av denne blandingen på stekebrett - omtrent en spiseskje skulle være passe. Bak i ovnen i om lag ti minutter.
1 ts salt
1 ts bakepulver
2,5 dl bakefett, eller romtemperert smør
2,5 dl tettpakket brunt sukker
1 dl farin
1 ts vaniljeessens, eller kornene fra en vaniljestang
2 egg
5 dl havregryn
300 gram mørk sjokolade, i små biter
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør bakebrett med smør eller bakefett, eller dekk dem med bakepapir.
Bland mel, salt og bakepulver. Bland bakefett eller smør, brunt og lyst sukker og vanilje i en stor bolle til du har en jevn og kremet blanding. Pisk inn eggene til du har en blanding som skal være temmelig lett, luftig og lys. (Den blir ikke så lett og luftig som Hillary sier.) Pisk inn melblandingen og havregryn, litt etter litt. Rør inn sjokoladebiter. Ha små mengder av denne blandingen på stekebrett - omtrent en spiseskje skulle være passe. Bak i ovnen i om lag ti minutter.
Jeg syns det er litt mye fett i oppskriften, og pleier å bare bruke 1.5 dl fett, og har i ett ekstra egg istedet så røra blir mulig å blande sammen. Bruker flytende melange, som jeg syns gjør røra mye enklere å jobbe med men det er vel hver sin smak. 300 gram sjokolade er også aaaalt for mye, samme hvor mye man liker sjokolade. Bruker 200 gram, og da faller det av sjokolade når jeg legger de ut på brettet fordi det er så mye. Jeg syns det er greit å bruke 70% kakao bakesjokolade så blir det enda mindre sukker, den fins også som "pletter" i pose så slipper man å hakke selv. En eller to poser holder (det er 100 gram per pose).
For oss som ikke har innebygd radar for når kjeksene er ferdig ("om lag ti minutter" er ikke så veldig hjelpsomt for oss som ikke baker så mye) så kan jeg si at 10 minutter er passe for små kjeks (lagt ut med teskje) og 13 minutter for store kjeks (lagt ut med spiseskje)
Zora har denne helgen oppdaget at glidelåser er supre leketøy, og har jaktet på gliselåsen i jakka mi hele helga. Så dette er utsikten jeg har hatt de siste to dagene igjennom:
Oooh ser gøy ut!!
Hva mener du "nei"? Kom egentlig bare for å vaske meg, jeg.
Kanskje lettere med den andre labben?
Eller begge labbene?
Har'n!! RAWR!!!
De var super duper gode!! kjeksene altså:) tror ikke Hillary har noe imot at du sprer hennes gode oppskrift videre, hun har jo tross alt lagt den ut for deling selv:)
SvarSlettRuixue
Nå har jeg skrevet handleliste så nå skal det bakes kjeks. Bruker å ha i minst like mye sjokolade som det står i oppskriften, så litt skeptisk til din framgangsmåte, men prøver. Blir det for lite sjokolade så får du nok høre det i påska :)
SvarSlettMarit