tirsdag 12. oktober 2010

Katteluke, blandet mottakelse.

Som nevnt i forrige innlegg har Zora ett rom i huset hun har stort sett for seg selv, med en sofa hun ofte sover på om nettene og når det ikke er fred å få på stua. Dette er TV-stua vår, også kjent som mediateket, biblioteket, ekstra-gjesterommet og, siden Zora flyttet inn, Zoras rom.

Problemet med at Zora har kommandert det rommet er at vi har det kun åpent på sommeren. Rommet har panorama-vindu og to yttervegger og er ytterst sjelden i bruk av oss, derfor er det ikke noe poeng i å varme det opp på vinteren. Ergo: stengt dør for Zora. MEN siden vi er så snille og spesielt glade i å sove på nettene uten ville kattehyl og skraping på dører så kom vi på en lur løsning: Vi kjøper bare en billig katteluke og installerer i døren inn til TV-stuen også slipper vi å løpe opp og ned trappen når hennes kongelige Zorahet vil slippes inn og ut. Hvem sa at katteluker må lede UT? Vi sparer strøm og Zora får sove på sofaen sin og vi slipper å få dårlig hørsel når Zora oppdager at døra er stengt og hun uttrykker sin misnøye. Alle vinner! Mest av alt Johnny fra Stargate nettbutikk som selger oss alt katteutstyret vi finner på å kjøpe. Egentlig burde jeg bare få lønna satt direkte inn på hans konto.

Men katteluke ble innkjøpt og Zora viste straks sin beundring og entusiasme!

Næææææh!! En ny eske??? TIL MEG???

 Beste gaven EVER! Utenom den enda større esken som klatrestativet kom i som du ikke får lov å sette unna selv om du snubler i den hver dag og alle gjestene tror det er rot!

Kutt ut da, du holder for ESKEN min!

Etter litt planlegging og en hel del "i MORGEN burde vi.. ja i MORGEN skal vi innstallere katteluken" ble luken omsider innstallert og vi gledet oss til å introdusere Zora for det geniale konseptet.

Første reaksjon var vill panikk da hun oppdaget at luken lagde LYD når den smeller igjen (luken har magnet som smeller når luken klapper sammen). Zora hoppet himmelhøyt og løp så langt hun bare kom fra halespiseren vi hadde installert i døra. 

Flere runder der jeg dyttet henne igjennom og ga henne godbiter når døren smelte senere hadde hun skjønt at lyden når døren klapper igjen ikke er krigshylet til det norske halespiserdyret. Så var det å trene på å gå igjennom døra på egen hånd og skjønne konseptet. Konseptet var som følgende: "Bruk luken til å gå inn på rommet, ikke kløn på døra, ikke vekk oss, ikke rop for å vekke de døde og høre om de kan åpne døra for deg; bruk luken din!" 

Zora tok konseptet ganske raskt, men skjønte ikke vitsen med å drive å dytte opp den dumme luka når hun hadde anskaffet seg og trent opp to slaver akkurat for å åpne dører og annet forefallende. Hun fant seg i katteluke-treningen kun fordi det var godbiter inkludert, og så på hele prosjektet med stille resignasjon og bunnløs oppgitthet over våre endeløst dumme påfunn som hun til stadig må finne seg i.

 Sukkkk...

 Hva er det NÅ da??

 Vent, hva?? Har du godteri på andre siden??

Får vel komme gjennom en tur da. Hold godteriet klart!

 Tjaaaaa, vet ikke helt.

 Hva gir du meg?

 Egentlig ganske fornøyd med ordningen vi hadde jeg.. der jeg bare skraper på døren slik også kommer du og åpner!

 Spist opp godteriet, gidder ikke mere.

Snakkes.



1 kommentar: